Cégeknek

Diákoknak

Néhány fontos információ az induláshoz!

Tagsági jogviszony létesítése:

Kizárólag aktív nappali tagozatos tanulók és hallgatók számára biztosítunk munkalehetőséget, így kérjük, csak abban az esetben regisztrálj, ha ennek az elvárásnak megfelelsz!

A munkavállalás feltétele,  Szigma Iskolaszövetkezeti tagsági viszony létesítése.


Szövetkezetünk tagsági viszony létrehozásához szükséges

  • 16. életév betöltése
  • Iskolalátogatási igazolás, amivel igazolod, hogy nappali tagozaton tanulsz, mely kiállítási dátuma nem régebbi 30 naptári napnál.
  • Adószám
  • TAJ szám
  • Saját bankszámla
  • Személyi igazolvány
  • Belépési nyilatkozat aláírása

A honlapon történő regisztrálás nem egyenlő az iskolaszövetkezetbe történő belépéssel. Mindenképpen szükséges egy személyes találkozó a papírok kitöltéséhez, aláírásához. A honlapon történő regisztrálást követően felvesszük Veled a kapcsolatot, és egyeztetünk egy időpontot a személyes találkozóhoz. Kérünk, hogy elérhetőségeidet pontosan add meg!

A tényleges munkavégzéshez iskolaszövetkezeti részjegy jegyzése szükséges, melynek értéke 1000,- Ft, amit az első havi béredből kell megtérítened. A vásárolt részjegyet a tagsági jogviszonyod megszüntetésekor az Iskolaszövetkezet visszavételezni, értékét megtéríti. A tényleges munkavégzés megkezdése előtt munkaszerződést kötünk.

Arról, hogy az aktuális félévben vagy évben is hallgatója vagy iskoládnak, tanulói jogviszony igazolást szükséges leadnod az irodában. Középiskolások számára 1 éves jogviszony igazolást, egyetemi hallgatók számára pedig fél éves igazolást állít ki az iskolád.

Ezek az alábbiak szerint érvényesek:

Az első félévre szóló igazolás szeptember 1-től január 31-ig, míg a második félévre szóló igazolás február 1-től szeptember 30-ig érvényes.

Középiskolások nappali tagozatos jogviszonya a beiratkozástól a kiiratkozásig, vagy az írásbeli érettségi vizsga első napjáig tart.

Hallgatók jogviszonya a beiratkozástól az első záróvizsga-időszak utolsó napjáig tart, illetve megszűnik kizárással, elbocsátással vagy a hallgatói névsorból való törléssel. Ha passzív félévet töltesz, vagy végzős vagy, akkor kérd munkatársunk segítségét!

Amennyiben nem adsz le az aktuális félévre érvényes nappali tagozatos iskolalátogatási igazolást nem dolgozhatsz.  Mielőbb adj le igazolást, mert adott időszakra szóló leadott iskolalátogatási igazolás hiányában nem állhatsz munkába akkor sem, ha korábbi időszakban már dolgoztál.

 

Tagsági jogviszony megszüntetése

Amennyiben már nem tudsz, vagy nem szeretnél nálunk dolgozni, kiléphetsz szövetkezetünktől. Ezt személyesen tudod megtenni irodánkban. Kilépés alkalmával megszüntetjük a munkaviszonyt és alá kell írni egy kilépési nyilatkozatot is, amely alapján visszautaljuk a befizetett részjegy értékét.

Alkalmi és állandó jelleggel is vállalhatsz nálunk munkákat.

A munkavállalás menete:

A szövetkezet által meghirdetett munkák közül szabadon választhatsz. Azokra személyesen vagy telefonon jelentkezhetsz, vagy munkatársunk keres fel, ha újabb, számodra is lehetőségeket rejtő munkalehetőség érkezik hozzánk. A belépés nem jelent automatikusan munkavégzési kötelezettséget, de amit elvállalsz, azt köteles vagy elvégezni.

A munka megkezdése előtt:

A munkaszerződésedet alá kell írnod. A munkaszerződés aláírásával a szövetkezet és közted (a tagi jogviszonyon kívül) munkaviszony jön létre.

Amennyiben még nem múltál el 18 éves, akkor a munkavégzéshez szülői beleegyezés is szükséges. A szülői beleegyezéshez valamelyik szülődnek (gondviselődnek) be kell fáradnia az irodába, és itt ki kell töltenie egy nyilatkozatot arról, hogy hozzájárul, hogy munkát vállalj.

A munka részleteiről írásos tájékoztatást kell kapnod munkatársunktól. A munkavégzés helye, a bér egyéb elemei, felettes, munkaruha, öltöző, munkabiztonsági oktatás, stb. témakörökben.

Ezek nélkül a munkavégzést nem lehet megkezdeni.

A jövedelmed kifizetése:

Az elvégzett munka után járó béreket havonta egy alkalommal bankszámlára utalással teljesítjük. Ennek időpontja legkésőbb a munkavégzést követő hónap 10-e, ha ez munkaszüneti napra esik, akkor az ezt megelőző utolsó munkanap.

A munkabérek csak saját névre szóló bankszámlára történő utalással áll módunkban teljesíteni,  ezért saját bankszámlával kell rendelkezned. Fontos, hogy a bankszámla saját névre szóló legyen, mert az utalás során a bank visszautasíthatja az utalást, ha a számla tulajdonosa (például valamelyik szülőd) és a címzett (tehát Te) nem egyezik meg.

A minimálbérről:

2013. évben a minimál órabér: 564 Ft/óra

Mi a különbség a regisztráció és a tagság között?

A regisztráció munkavállalási szándékod jelzése, amelynek segítségével a weben keresztül értesítesz minket, hogy szeretnél dolgozni. A regisztráció során megadhatod, hogy, milyen jellegű munkák érdekelnek, mikor érsz rá dolgozni stb.
A szövetkezet tagja az, akivel munkaszerződéssel és belépési nyilatkozattal munka-, és tagsági jogviszonyt hoztunk létre. Ez irodáinkban csakis személyesen tehető meg.